Hlavní obsah

Matka slovenského kanibala tvrdí, že syn nezvládal pohled na krev

Novinky, ivi
Bratislava

Matka Mateje Čurky, který je podezřelý z kanibalských choutek, nevěří, že její syn byl vraždícím monstrem, a tvrdí, že nezvládal pohled na krev. „Když si jeho dcerka rozbila koleno, tak se na to nemohl dívat a téměř omdlel,“ řekla deníku Plus jeden deň Mária Čurková. Kritizuje policejní postup.

Článek

Rovněž manželka údajného kanibala zpochybňuje policejní vyšetřování případu, při němž byl její muž postřelen a posléze zemřel. [celá zpráva]

Její muž podle ní neuměl anglicky a se Švýcarem, kterého měl zabít a následně sníst, nemohl komunikovat tímto jazykem. „Neumím si představit, jak komunikoval v angličtině přes e-mail nebo na místě s policejním agentem. Vždyť neuměl pomoci ani dceři s úkolem z angličtiny na prvním stupni základní školy,“ řekla deníku Sme.

Matka taká prozradila, že její syn se věnoval hudbě, hrál na kytaru a na bicí. „Kdysi hrál v kapele, ale neživil se tím, jako jeho bratr. Hrál občas po zábavách a na svatbách,“ dodala. I když nedávno přišel o práci, nepůsobil jako nešťastný nezaměstnaný. „Nenudil se, měl mnoho práce kolem domu, který stavěl svépomocně,“ říká matka.

V období sametové revoluce byl Čurko na vojně. Jeho bratr tehdy studoval v Bratislavě na vysoké škole múzických umění. „Bála jsem se, aby neposlali vojáky proti studentům. Představa, že režim postaví bratra proti bratrovi, mě děsila,“ uvedla matka.

Připustila, že její syn si často stěžoval na úřadech. „Nebylo mu všechno jedno, co se kolem něho děje. Nenáviděl stádní chování a bojoval proti němu. Podával stížnosti a trestní oznámení,“ dodala. Matka prozradila, že jedno z posledních trestních oznámení, které Čurko podal, bylo na premiérku Ivetu Radičovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám