Hlavní obsah

Slovák podezřelý z kanibalských choutek je po smrti

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Matej Čurko podezřelý z přípravy vraždy a kanibalismu ve čtvrtek podlehl svým zraněním, která utrpěl při zásahu policie. Informoval o tom server cas.sk s odvoláním na zdroje z košické nemocnice.

Článek

Muž se měl v úterý nedaleko východoslovenské obce Kysak setkat s občanem Švýcarska, který se chtěl dát dobrovolně zabít a sníst. Slovák s ním navázal kontakt přes internet. Švýcar si to však na poslední chvíli rozmyslel a vše prozradil policii. Místo Švýcara přišel na místo policejní agent a okolí obsadili ostřelovači. Když podezřelý tasil zbraň, ostřelovači ho zasáhli pěti ranami. Stačil ještě postřelit jednoho z policistů. [celá zpráva]

Čurko pocházel z obce Sokol, byl ženatý a měl dvě malé dcerky. Byl členem střeleckého klubu vojáků v záloze a legálně vlastnil čtyři střelné zbraně. V obci ho znali jako slušného člověka. Pracoval jako počítačový expert. Před dvěma měsíci byl propuštěn, protože v pracovní době marnil čas na sociálních sítích.

Slovenská média v této souvislosti připomínají loňský případ zmizení Lucie (20) z okresu Snina, která po několika pokusech o sebevraždu kontaktovala neznámého muže na internetu. Ten jí měl se sebevraždou pomoci. Slíbil jí, že ji omámí léky a následně uškrtí. Mělo se to odehrát rovněž u Kysaku. Lucia odešla z domu 3. září 2010 a od té doby ji nikdo neviděl a nenašlo se ani její tělo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám