Hlavní obsah

Při zásahu proti teroristům na Kavkaze se žena zabila skokem z okna

Nalčik
Aktualizováno

Divoký průběh měla úterní akce ruských sil proti muslimským radikálům v Nalčiku na severu Kavkazu. Majitelka obleženého bytu v 5. patře vyskočila z okna a zemřela. V bytě pak začalo hořet. Zabiti byli čtyři radikálové.

Článek

"Speciální operace skončila. Hasiči nyní dohašují požár v dvoupokojovém bytu na pátém podlaží. Až pak bude možné upřesnit počet zlikvidovaných ozbrojenců," oznámily místní úřady. Vyšetřovatelé pak uvedli, že byli zabiti čtyři  povstalci. Podle agentury Itar-TASS mezi nimi byl i Astěmir Mamišev, po kterém policie pátrala kvůli vraždě republikového muftího Anase Pšichačova.

Ještě před zásahem byli obyvatelé domu a jeho okolí evakuováni. Akce si nevyžádala oběti ani mezi civilisty, ani mezi policisty. Během obléhání bytu na pátém podlaží, ve kterém se teroristé skrývali, vyskočila z okna jeho majitelka, jejíž identita se rovněž zjišťuje. Údajně měla na sobě pás sebevražedné atentátnice.

Požár v bytě zřejmě způsobily trhaviny, které tam povstalci ukrývali.

Atentát v Dagestánu

V dagestánské metropoli Machačkale se v úterý na křižovatce odpálil sebevražedný atentátník. Policisté podle agentury ITAR-TASS muže zastavili před místní policejní služebnou a v okamžiku kontroly dokladů zazněl výbuch. Exploze trhaviny uložené na těle atentátníka zabila dva policisty, několik kolemjdoucích bylo při výbuchu zraněno.

Dagestán a Kabardinsko-balkarská republika se od začátku loňského roku staly hlavním centrem akcí extremistů, které ruská armáda a policie vytlačily z Čečenska a Ingušska. Chtějí na Kavkazu vytvořit muslimský emirát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám