Hlavní obsah

Berlusconi stanul u soudu kvůli úplatkům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán
Aktualizováno

Italský premiér Silvio Berlusconi v pondělí stanul před milánským soudem, kde čelí obvinění z korupce. Bylo to poprvé, co přišel k soudu kvůli tomuto případu, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Podle žaloby Berlusconi zaplatil svému britskému právníkovi Davidu Millsovi 600 000 dolarů, aby falešně vypovídal v jiných dvou kauzách v jeho prospěch.

Berlusconi uvedl, že je nevinný stejně jako v dalších dvou případech, kdy čelí obvinění ze zneužití moci a z pohlavního styku s nezletilou prostitutkou.

Berlusconi sdělil žalobcům v Miláně, že ve skutečnosti jde o vendetu z jejich strany.

Premiér prohlásil, že se dostaví k soudu i v případu Rubygate, kde je obviněn z intimního styku s nezletilou marockou tanečnicí Karimou El Mahrougovou. Zároveň vyjádřil pochyby, že se proces bude vůbec konat.

Podle Berlusconiho nemůže proces Rubygate v Miláně začít, protože milánský soud nemá územní ani úřední kompetenci, aby ho soudil. Podle jeho obhajoby je kompetentní soud v Monze, neboť tam leží Berlusconiho vila, kde se konaly bujaré večírky s mladými dívkami včetně Ruby.

Reklama

Související články

Berlusconi se po sedmi letech objevil u soudu

Italský premiér Silvio Berlusconi se v pondělí dostavil k soudnímu přelíčení v Miláně ve věci údajné korupce. Je to jedna ze čtyř obžalob, jimž čelí. Premiér...

Výběr článků

Načítám