Hlavní obsah

Žena uběhla maratón proti rakovině, dva týdny poté jí podlehla

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Pětatřicetiletá Britka Emma Hortonová se v neděli 17. dubna účastnila londýnského maratónu, jehož výtěžek putuje na boj proti rakovině. O dva týdny později však zemřela právě na tuto zákeřnou nemoc. O tom, že ji měla v těle, neměla sebemenší tušení.

Foto: Profimedia.cz

Žena umírala na rakovinu, i přesto zvládla dokončit maratón. Ilustrační foto

Článek

Emma Hortonová se týden před závodem necítila ve své kůži, netušila však, že se jí zmocnila zákeřná nemoc. Maratónu se ale nevzdala, a ač ke konci sotva šla, dosáhla času sedmi hodin a 50 minut. Spolu se svou rodinou přispěla na výzkum rakoviny částkou 4500 liber (123 tisíc korun). O dva týdny později zemřela v Birminghamské nemocnici a v pondělí má pohřeb.

Podle jejího manžela se Hortonová, s níž žil posledních 15 let, usilovně snažila získat co nejvíce peněz na výzkum rakoviny. Před rokem totiž překonala rakovinu kůže.

“Týden před závodem jí nebylo dobře. Téměř nespala ani nejedla, přisuzovala to však stresu. Ukázalo se, že jde o rakovinu. Nechápu, jak zvládla ten maratón, je to neuvěřitelné,“ uvedl pro deník Daily Mail její manžel.

Po maratónu se paní Hortonová stále cítila špatně, 26. dubna se tedy vydala k lékaři. Následující den nastoupila do nemocnice v Birminghamu. V tu dobu také naposledy spatřila svou desetiletou dceru Libby, která zrovna odjížděla na školní výlet. Po týdnu už bylo potvrzeno, že Hortonovou opět zasáhla rakovina.

Navzdory velkým nadějím na uzdravení zemřela pouze dva dny po potvrzení diagnózy. Po svém boku v tu chvíli měla svého manžela, matku a otce. Krutým řízením osudu zemřela v 18:55, tedy přesně ve stejný čas, kdy překonala cílovou pásku při maratónu dva týdny předtím.

Reklama

Výběr článků

Načítám