Hlavní obsah

Český dopravce doplatil na akci slovenské policie, jeho kamión trčí v Turecku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z českého kamiónu, který se stal součástí protidrogové akce slovenské policie, a v prosinci 2010 ho zadrželi turečtí policisté, zmizelo 380 litrů nafty, autorádio, kompresorová lednička a celá povinná výbava. Agenturu TASR o tom ve čtvrtek informoval Martin Pavlát, majitel táborské firmy J&M Pavlát International.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Na Slovensku byla do vozidla naložena látka k výrobě heroinu, a to bez vědomí řidiče i majitele firmy. Policie několika zemí kamión sledovala až do Istanbulu, kde byl v rozporu s dohodou zadržen místní policií. Český řidič strávil Vánoce v tureckém vězení a pak byl z Turecka vyhoštěn.

Policie SR poté oznámila, že gang chtěl za peníze získané z prodeje drog nakoupit zbraně pro teroristické organizace ETA a IRA. Slovenská strana přitom slíbila, že českou firmu za újmu odškodní.

Vozidlo si firma mohla převzít v Istanbulu na hlídaném parkovišti. Turecké orgány však požadují na českém přepravci parkovné 2000 eur (48 tisíc Kč). Majitel firmy chce proto kontaktovat ministerstvo vnitra SR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám