Hlavní obsah

Španělský kardinál zemřel při čekání na papežovo blahořečení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při čekání na blahořečení bývalého papeže Jana Pavla II. zemřel v neděli španělský kardinál Augustín García Gasco Vicente. Osmdesátiletý duchovní z Valencie dostal infarkt, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Blahořečení Jana Pavla II.Video: Reuters

 
Článek

Podle zdrojů z Vatikánu se kardinálovi krátce před začátkem beatifikační mše udělalo špatně a omdlel. Byl sice rychle převezen do nemocnice, ale lékaři ho už nemohli zachránit.

Vicente sloužil v letech 1992 až 2009 jako valencijský arcibiskup. Kardinálem ho jmenoval současný papež Benedikt XVI. v roce 2007.

Benedikt v neděli dopoledne blahořečil svého předchůdce Jana Pavla II. Kvůli slavnostní bohoslužbě se do Říma sjelo půl druhého milionu věřících. Mezi poutníky bylo asi 600 Čechů, nechyběli ani arcibiskupové Jan Graubner a Dominik Duka nebo ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Reklama

Související témata:

Související články

Jan Pavel II. byl prohlášen za blahoslaveného

Papež Benedikt XVI. prohlásil v neděli před jedenáctou hodinou dopoledne za blahoslaveného svého předchůdce Jana Pavla II. Slavnostní obřad sledovaly na místě...

Výběr článků

Načítám