Hlavní obsah

Líbánky novomanželů se odkládají, vévoda z Cambridge jde po víkendu do práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Když novomanželé Kate a William opustili v helikoptéře v sobotu po poledni Buckinghamský palác, bylo všeobecně míněno, že odlétají na svatební cestu. Zdroje z královského dvora ale později oznámily, že manželé odkládají líbánky na pozdější termín. Novopečený vévoda z Cambridge tak nastoupí po víkendu do práce.

Článek

Podle oficiálních zdrojů agentury AP se novomanžel, vévoda z Cambridge, vrátí po prodlouženém víkendu do služby, i když mu posádka již dříve dala na líbánky dva týdny volna.

Jak citovala zahraniční média, jedná se o "osobní volbu" novomanželského páru. Není známo, zda William nastoupí do služby v pondělí, kdy je v Británii státní svátek, nebo až v úterý.

Místo odložených líbánek je stále tajné

O místech, kde by mohl pár trávit líbánky, spekulují snad všechna britská média a sázkové kanceláře vypisují kurzy. V úvahu připadá cesta po Africe nebo ostrovy ve Velkém bariérovém útesu u Austrálie. Je také možné, že novomanželé pojedou do Skotska, kde má ženichův otec, princ Charles, dům. Spekuluje se i o Jordánsku. V kurzech se objevil i karibský ostrov Mustigue nebo souostroví na jihozápadě Anglie.

Foto: Suzanne Plunkett , Reuters

Helikoptéra s novomanželi opouští Buckinghamský palác

Večírek skončil nad ránem

Večírek, který začal v pátek v půl deváté večer, se protáhl do brzkých ranních hodin. Z jeho průběhu toho na veřejnost příliš neuniklo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novomanželé odjíždějí na večerní oslavuVideo: Reuters

Média ale uvedla některé podrobnosti z průběhu odpolední recepce, kde se navzájem William a jeho otec Charles provokovali. Starší z nich se opřel do ztráty vlasů svého syna, William mu to vracel připomínkami jeho stále vyšší váhy a širšího pasu.

Williamovi rodiče, Charles a princezna Diana trávili svatební cestu hned na několika místech, připomněla ČTK. Nejprve se zastavili na panství Charlesova kmotra Broadlands, pak se plavili na jachtě ve Středomoří a cestu ukončili na zámku Balmoral ve Skotsku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám