Hlavní obsah

Princ Harry připravil pro vytrvalce ve svatebním veselí časnou snídani

Londýn
Aktualizováno

Novomanželé William a Kate oslavovali svou svatbu s rodinou a přáteli až do pozdních nočních hodin. Svědek ženicha, jeho bratr princ Harry, chtěl slavit až do rána a pro ty, co vydrží, nechal na šestou hodinu dokonce připravit snídani.

Foto: John Stillwell, Reuters

Novomanželé vévoda a vévodkyně z Cambridge s princem Charlesem při odjezdu na večeři.

Článek

Rodina a přátelé nevěsty a ženicha, celkem asi 300 lidí, se na oslavu začali sjíždět kolem půl deváté. Večeři pořádal princ Charles a následoval taneční večírek.

Novomanželé měli první společný tanec podle televize SkyNews mít na cover verzi písně Boba Dylana Make You Feel My Love. Večer hostům zpívala zpěvačka a textařka Ellen Gouldingová.

Večírek probíhal v sálech Buckinghamskéo paláce, které jsou používány pro oficiální příležitosti, včetně obrazové galerie. Centrem svatebního veselí byl velký plesový sál.

Britská média upoutala družička a sestra Kate, Pippa. Komentátoři oceňovali její půvab v bílých šatech už během svatebního obřadu a vyzdvihli ho i poté, co si na večírek oblékla zelenou róbu s odvážným výstřihem.

Novomanželka Kate oblékla bílé saténové šaty bez ramínek, které jsou stejně jako svatební šaty dílem návrhářky Sarah Burtonové.

Foto: John Stillwell, Reuters

Vévodkyně z Cambridge na večerní akci oblékla bílé saténové šaty. Na snímku s manželkou prince Charlese Camillou, vévodkyní z Cornwallu.

Večerní akce se neúčastnila královna Alžběta II. s manželem, odpoledne odjeli podle britských médií do Skotska. Důvodem bylo zřejmě to, aby se mladí mohli při večírku více odvázat a princ Harry se nemusel rdít při tradičním přípitku svědka ženicha. Ve Velké Británii při něm svědci často připomínají různé nešvary či veselé příhody s novomanželem.

Kromě Harryho pronesl přípitek i otec Kate Michael Middleton.

Foto: John Stillwell, Reuters

novomanželé vévoda a vévodkyně z Cambridge s princem Charlesem přicházejí na chodbách Buckinghamského paláce.

Novomanželé by měli v sobotu odjet na dvoutýdenní svatební cestu. Kam to bude, se stále tají. Překvapení to má být i pro Kate. Spekuluje se o několika místech, například ostrovech Velkého bariérového útesu u Austrálie, Skotsku nebo cestě po Africe.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám