Hlavní obsah

Němečtí policisté po divoké honičce zatkli Čecha s lupem v autě

Právo, nek

Německá policie zatkla devětatřicetiletého Čecha po páteční divoké automobilové honičce v okolí saského Cvikova. V kufru jeho fordu navíc podle tiskové agentury Dapd našla „rozsáhlý lup“. O tom, co to bylo, agentura bližší podrobnosti neuvedla.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál kolem páté odpoledne, když dopravní hlídka v saském Cvikově dávala řidiči pokyn k zastavení. Pravděpodobně šlo o běžnou silniční kontrolu, která českého šoféra zcela vyvedla z míry.

Řidič nejprve prudce přibrzdil, čímž způsobil nehodu, o jejíž následky však vůbec nejevil zájem. Namísto toho šlápl na plyn a uháněl pryč z města.

Policisté nasadili i vrtulník

Začala zběsilá honička. Dva policejní vozy Čecha pronásledovaly po silnici a do akce byl nasazen také vrtulník. Krátce před dálničním výjezdem Plavno/východ (Plauen/Ost) se jim ujíždějící vůz podařilo zastavit.

Řidič při střetu poškodil obě policejní auta a navíc osmadvacetiletému policistovi způsobil zranění. Výše škody na hlídkových vozech činí podle listu Freie Presse deset tisíc eur (242 tisíce korun).

Čech se i poté ještě pokoušel uprchnout. Po kolizi s policejními automobily vyskočil ze svého vozu, přelezl středová svodidla a pokračoval v útěku. Němečtí muži zákona jej dohnali a přemohli na dálničním parkovišti u obce Neuensalz.

Řidič byl i se svou sedmadvacetiletou spolujezdkyní zadržen. Celý případ nyní vyšetřuje německá kriminální policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám