Hlavní obsah

Na okraji Paříže hořel dům, pět mrtvých

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Nejméně pět mrtvých a 57 zraněných si vyžádal v noci na čtvrtek požár domu na okraji Paříže ve XX. obvodu. Sedm ze zraněných je v kritickém stavu, uvedl list Le Figaro. Původně byl uváděn nižší počet zraněných.

Článek

Požár propukl ze zatím neznámých příčin krátce po třetí hodině ráno v prostoru schodiště pětipatrové budovy v Cité de Labyrinthe ve XX. obvodu na severovýchodě francouzské metropole v dělnické čtvrti Ménilmontant, kde jsou domy staré sto let.

Foto: P. Burner, Reuters

Francouzští hasiči zasahují u požáru domu.

Ještě před příjezdem hasičů a záchranářů se šest obyvatel domu snažilo uniknout plamenům skokem z okna. Tři z nich skok nepřežili, zemřeli dva muži a jedna žena.

Foto: P. Burner, Reuters

Francouzští hasiči zachraňují lidi z hořícího domu .

Více než třem stovkám hasičů z 30 sborů se podařilo dostat oheň pod kontrolu po půl šesté ráno. Podle mluvčího zasahujících hasičů se po více než dvouhodinovém boji podařilo zabránit hrozbě přeskočení požáru na sousední budovy.

Foto: P. Burner, Reuters

Francouzští hasiči hasí hořící dům na předměstí Paříže.

Příčina požáru zatím není známa a šetří se. Radnice podle ČTK uvedla, že postižený dům nebyl zchátralý, ale připustila, že úzké dřevěné schodiště bylo ve špatném stavu. Podle serveru LeTélégramme.com nelze vyloučit ani zločinecké pozadí požáru. Ve čtvrti žije i hodně přistěhovalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám