Hlavní obsah

Čech dostal v Německu devět let vězení za pobodání prostitutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Na devět let do vězení poslal soud ve Frankfurtu nad Mohanem jednatřicetiletého Čecha, který v listopadu 2009 nožem vážně zranil o tři roky mladší prostitutku. Důvodem byl spor o peníze, neboť muž nechtěl za sex zaplatit. Podle deníku Frankfurter Neue Presse ani nemohl, protože na drogách a alkoholu závislý Jan L. měl v inkriminovaný večer u sebe jen 1,18 eura (dnes zhruba 29 Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyučený krejčí, který v Německu žije od roku 1987, řekl, že si chtěl před nástupem do vězení za jiný čin "ještě jednou užít". Do minibusu, který řídil, nechal nasednout prostitutku a odvezl ji na liduprázdné místo u frankfurtského výstaviště. Tam však odmítl za poskytnuté služby zaplatit a vytáhl na "kněžku lásky" zubatý nůž, kterým jí způsobil asi centimetrovou, silně krvácející ránu na krku.

Soudce Klaus Drescher jeho jednání ohodnotil jako pokus o vraždu. "Existovalo minimálně abstraktní ohrožení života," konstatoval podle Frankfurter Neue Presse Drescher při čtení rozsudku. Přitěžující okolností bylo i to, že "s ohledem na chybějící finance od počátku plánoval, že ženu znásilní", dodal.

Čech podle něj žil v Německu neuspořádaným životem a neměl žádné pevné zaměstnání. Odsouzený sám čin označoval za pouhou nehodu. Soudce ale nepřesvědčil a dostal ještě o půl roku delší trest, než navrhovala obžaloba. Podle soudu totiž jednal z "nízkých pohnutek". Minibus, v němž se útok odehrál, navíc předtím ukradl. Vedle vězení nařídil Čechovi absolvovat také protidrogovou a protialkoholní léčbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám