Hlavní obsah

Člen Gašparovičovy čestné stráže měl u sebe drogy

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava

Slovenská policie kontrolovala v Bratislavě luxusní automobil a u jednoho člena posádky našla marihuanu a pervitin. V automobilu seděli tři členové čestné stráže prezidenta Ivana Gašparoviče. Třicetiletý muž čelí obvinění z nedovolené výroby omamných látek, jejich držení a obchodování s nimi.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský prezident Ivan Gašparovič

Článek

Člen čestné stráže měl mít u sebe dogy v hodnotě přes 100 eur. Jak informuje deník Nový čas, případ se stal letos 10. března, ale informace o něm se objevily až nyní. Bratislavský policejní mluvčí František Peczár potvrdil, že ostatní dva členové posádky automobilu vystupují v případě jako svědkové.

Incident potvrdila také Kancelář prezidenta republiky. „Zdůrazňujeme, že případ se stal mimo pracoviště v čase osobního volna,“ uvedl mluvčí prezidenta Marek Trubač. Podle mluvčího se u členů čestné stráže vykonávají pravidelné kontroly na alkohol a drogy. „Nikdy nebyly zjištěny žádné pozitivní nálezy,“ dodal.

Nový čas konstatoval, že členové čestné stráže se postarali o nepříjemný dárek pro prezidenta k jeho nedávným 70. narozeninám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám