Hlavní obsah

Slovenští policisté zastřelili lupiče na benzínce

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lupič přepadl čerpací stanici, následně střílel na přivolané policisty, kteří palbu opětovali a ranou ze samopalu lupiče zastřelili. Jak informují slovenská média, případ se stal v neděli ráno ve slovenské obci Šulekovo u Hlohovce.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Lupič ukradl z benzínky 800 eur (přes 19 tisíc Kč) a následně utekl z místa činu. Přivolaná policejní hlídka ho pronásledovala do pole. Lupič následně vytáhl pistoli a začal střílet na policisty. Ti ho zasáhli samopalem do břicha. „Lupič se ani po varovném výstřelu nevzdal a začal na hlídku střílet,“ uvedl trnavský policejní ředitel Imrich Puha.

Lupič doplatil na to, že slovenští policisté jsou od loňského masakru v bratislavské čtvrti Devínska Nová Ves vyzbrojeni samopaly vzor 58. Samopaly jsou na velkou vzdálenost mnohem přesnější než pistole, jimiž byli policisté vyzbrojeni v minulosti.

Někteří policisté si však stěžují, že jim samopal při běžné činnosti překáží. Staly se už dva případy, kdy policisté samopal zapomněli na střeše služebního automobilu resp. na čerpací stanici.

Reklama

Výběr článků

Načítám