Hlavní obsah

Berlusconi chtěl uplatit úřednici, aby změnila datum narození jeho nezletilé milenky

Řím

Sexuální skandál Silvia Berlusconiho nabral ve čtvrtek 10. března nové obrátky, když marocká úřednice pro italský deník Il Fatto Quotidiano uvedla, že byla uplácena premiérovými poskoky, aby změnila datum narození marocké tanečnice Karimy Kayek Mahrúkové. Dívku zvanou Ruby si přitom italský předseda vlády koupil pro sexuální služby a pozval na party v době, kdy jí bylo teprve sedmnáct.

Foto: Profimedia.cz

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Italští poslové se měli snažit přimět marockou úřednici, aby změnila v matrice rok narození Karimy z roku 1992 na 1990.

„Nabídli mi obrovské peníze. Byli to Italové, myslím, že z Milána. Věděli dobře, že nemáme elektronický registr obyvatel, ale pouze papírové záznamy, chtěli mě přesvědčit, abych posunula její datum narození z roku 1992 na 1990,“ svěřila úřednice listu Il Fatto Quotidiano. Ani obrovské peníze ji prý nepřesvědčily.

„Odmítla jsem to, protože jsem se bála, že bych se dostala do problémů a že bych udělala problémy také svým marockým kolegům,“ dodala nejmenovaná žena. K setkání s italskými posly mělo dojít 7. února v její kanceláři. Deník přitom do kanceláře zajel a vyfotil matriční záznam o narození Karimy, na němž je jako datum narození uveden rok 1992. Berlusconi půjde k soudu kvůli placenému sexu s nezletilou 6. dubna.

„Její věk je klíčový v celém procesu. Pokud by se prokázalo, že je starší, nebo pokud by se prokázalo, že záznam o jejím věku není přesný či existují o jeho přesnosti pochybnosti, celý proces proti premiérovi by zkolaboval,“ svěřil listu italský právní expert.

Reklama

Výběr článků

Načítám