Hlavní obsah

Výbuch plynu měl maskovat, že matka zabila tři děti, aby nemusely do školy

– Edinburgh

V Británii žijící Američanka Therese Riggiová se v pondělí u soudu přiznala, že zabila své tři děti. Loni v srpnu byla nalezena těžce zraněná po výbuchu plynu v domě v Edinburghu. Původně se předpokládalo, že děti zahynuly při explozi, kterou přežila jen matka, ale pitva prokázala, že byly ubodány, uvedly Skynews a Channell 4.

Foto: Profimedia.cz

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

Poté, co 47letá Riggiová zabila své tři děti, osmiletá dvojčata Gianluku a Austina a jejich pětiletou sestru Cecilii, nechala 4. srpna vybuchnout plyn a skočila z balkónu v druhém patře. Při pádu utrpěla závažná zranění, především frakturu pánve.

Při pitvě se ale ukázalo, že děti mají četná bodná a řezná zranění, a to i na rukou, jak se útoku své mámy bránily. Zabity byly někdy mezi 2. a 4. srpnem.

Riggiová byla původně obviněna z vraždy dětí a z toho, že způsobila explozi plynu. S pořezanýma rukama stála na balkóně před bytem, ze kterého se kouřilo, a sousedé ji marně přesvědčovali, aby neskákala. V bytě pak hasiči nalezli těla tří dětí.

Rodiče bojovali o svěření dětí do péče

Jejich smrtí vyvrcholil boj o to, komu budou svěřeny do péče. Pár z Ameriky, muž z Colorada a žena z Kalifornie, se přestěhoval do Skotska, protože Pasquale Riggi pracoval jako dělník při těžbě ropy a žili v Skene.

Otec chtěl, aby děti chodily do školy, matka byla proti. Otec se domáhal svých práv u soudu a vypadalo to, že matce budou děti odebrány. V červenci 2010 s nimi proto Riggiová odjela. Policie 21. července vystopovala, že žena je s dětmi v domě v Edinburghu, ale nic dalšího neudělala.

Therese Riggiová se měla 3. srpna dostavit k soudu, kde se mělo rozhodnout, komu děti připadnou. U soudu se neobjevila, a proto soudce rozhodl, aby za ní přišli sociální pracovníci a děti jí odebrali a předali do svěřenecké péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám