Hlavní obsah

Le Penova dcera by nyní vyhrála první kolo prezidentských voleb

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatná zpráva pro francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho (55): z prvního kola prezidentských voleb by jako vítězka vyšla Marine Le Penová (41), šéfka krajně pravicové Národní fronty (FN).

Foto: Profimedia.cz

Marine Le Penová

Článek

Vyplynulo to z ankety nedělního vydání deníku Le Parisien. Le Penová, která teprve letos v lednu nahradila v čele strany svého otce Jeana-Marie Le Pena (82), by získala 23 procent hlasů.

Sarkozy a šéfka socialistů Martine Aubryová (60) by skončili se stejným ziskem 21 procent hlasů. Předsedkyně Socialistické strany vyčítala prezidentovi, že debatou o islámu a ztroskotání politiky vstřícnosti vůči přistěhovalcům přilil olej do ohně, a posílil tak pravicové extrémisty.

Prezidentské volby se budou ve Francii konat až v květnu 2012. Donedávna byl Sarkozy podle průzkumů považován za jediného kandidáta pravého středu, který by mohl zabránit vítězství Le Penové v prvním kole.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám