Hlavní obsah

Muž najel s autem do budovy milánského letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán
Aktualizováno

Tunisan s autem v pondělí naboural do budovy milánského letiště a prorazil vstupní dveře. Terminál číslo jedna musel být evakuován a lety byly dočasně pozastaveny. Muž byl ozbrojen nožem a zastavili jej až policisté. Jeden z nich ho střelil do nohy. Informovala o tom agentura ANSA.

Článek

Agresor nebyl terorista a s největší pravděpodobností jednal v okamžitém pominutí smyslů, sdělila místní prefektura. Upřesnila, že jde o Tunisana, jenž má za manželku Italku.

"Muž z Tuniska prorazil vstupní dveře terminálu automobilem, který byl pravděpodobně v neděli ukraden a v němž vezl manželku a tři děti," sdělil agentuře AFP zdroj z bezpečnostní služby letiště.

"Automobil byl zablokován, muž z něho vystoupil s nožem v ruce a ohrožoval policistu. Ten se ho snažil zklidnit a odvést, ale muž se mu pokusil zasadit ránu nožem. Policista vystřelil a zranil útočníka do nohy," uvedl tento zdroj. Muž byl zatčen a žena a děti jsou nyní vyslýchány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám