Hlavní obsah

Češky v Británii skončily kvůli falešným sňatkům za mřížemi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Deset osob včetně žen z České republiky skončilo ve vazbě ve Velké Británii po akci Razorback britské pohraniční stráže. Mezinárodní gang organizoval falešné sňatky, uvedla agentura PA.

Foto: Phil Noble, Reuters

Policisté zatýkali v Rotherhamu a Manchesteru.

Článek

„Zatkli jsme několik podezřelých, o nichž se domníváme, že jsou součástí organizované zločinecké skupiny, která se snažila obejít imigrační zákon a pomáhala v tom jiným,“ uvedl mluvčí policie Alisdair Duncan.

Vyšetřovatelé se domnívají, že ženy z východu v Británii nabízely budoucím přistěhovalcům za úplatu sňatek, aby se stali členy Evropského hospodářského prostoru a snadněji tak získali trvalý pobyt v Británii a s tím spojené výhody.

Policisté členy skupiny zatkli ve středu za úsvitu v Rotherhamu a Manchesteru. Hrozí jim vězení a vyhoštění ze země.

V policejní vazbě skončil 25letý Pákistánec, stejně stará jeho krajanka, 19letý Slovák a sedm Češek a Slovenek ve věku 21 až 36 let. Není to poprvé, co se britským úřadům podařilo rozbít gang organizující falešné sňatky, přičemž nezřídka skončili v poutech i čeští občané. Agentura PA upozornila, že je to však poprvé, co se budoucí manželé nenacházeli v Británii, ale teprve v Pákistánu.

Reklama

Související články

V Británii zatkli český sňatkový gang

Kvůli podezření z bigamie a z napomáhání k nelegální migraci zatkla policie v severoanglickém městě Bolton nedaleko Manchesteru pět českých občanů – tři muže...

Výběr článků

Načítám