Hlavní obsah

Výbuch na moskevském letišti zachytila ještě jedna kamera

– Moskva

Explozi bomby na moskevském letišti Domodědovo koncem ledna nezachytila pouze jediná kamera, jejíž záznam vyšetřovatelé zveřejnili bezprostředně po útoku. Ruský server Life News upozornil na to, že výbuch přestála také kamera u spořitelního bankomatu. Zveřejněný záznam z ní ukazuje dění od výbuchu do příchodu policistů.

Článek

Přestože v příletové hale letiště bylo více než 50 kamer, záblesk při výbuchu je všechny až na dvě vyřadil z provozu a kamera u bankomatu nahrávala i po explozi. Na záběrech jsou otřesení lidé, někteří se vracejí pro zavazadla, jiní aby pomohli ostatním. Záznam končí příchodem prvních policistů.

Útok si vyžádal 36 mrtvých a téměř 200 zraněných. Zemřel i dvacetiletý student z Ingušska Magomed Jevlojev, jenž měl výbušniny připásané k tělu. Podle úterního oznámení agentury RIA Novosti Jevlojev, který po letišti hodinu chodil a hledal nejrušnější místo, sloužil několik měsíců v jednotkách ministerstva vnitra.

K útoku se přihlásil vůdce muslimských povstalců ze severního Kavkazu Doku Umarov. Prohlásil, že v nich bude dále pokračovat. Rusku slíbil krev a slzy. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Okamžik výbuchu na letišti DomodědovoVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám