Hlavní obsah

Letadlo muselo nouzově na zem kvůli kouři v kabině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Dopravní letoun typu Boeing 777 patřící společnosti Emirates přistál v pondělí nouzově na letišti ve švédském Stockholmu po signálu zabezpečovacího zařízení, že v kabině je kouř. Zřejmě si ale jen některý z cestujících na toaletě letadla zakouřil a citlivá čidla to zachytila, napsala agentura AFP s odvoláním na švédské zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777-300ER společnosti Emirates. Ilustrační foto

Článek

"Dostali signál o kouři v kabině. Mohlo jít ale jen o to, že si někdo na toaletách letadla zakouřil," řekl agentuře mluvčí letiště Anders Bredfell.

Stroj letící na lince Dubaj - New York s 361 osobami na palubě přistál nouzově ve Stockholmu asi v 7:00 SEČ. Posádka tak vyhověla bezpečnostním předpisům, sama ale zřejmě situaci nepovažovala za příliš vážnou. Kapitán totiž odmítl evakuovat cestující z letadla nouzovým systémem pomocí nafukovacích skluzavek na přistávací dráhu, ale standardně pomocí pojízdných schodů přistavených správou letiště, uvedl Bredfell.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám