Hlavní obsah

Dívka zkolabovala a zemřela po prvním polibku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pontypridd

V pouhých osmnácti letech zemřela na vzácný syndrom náhlého úmrtí dospělých studentka Jemma Benjaminová. Smrt následovala poté, co dívku poprvé políbil její spolužák z univerzity u něj doma ve velšském Pontypriddu. Dvojice spolu předtím měla schůzku a strávila noc venku. Jemma se však potom u svého spolužáka doma náhle zhroutila na sedačku a před jeho očima zemřela, informoval ve čtvrtek britský server Telegraph.

Článek

Dívka zemřela v dubnu 2009. Tehdy lékaři příčinu nezjistili. Po mnohaměsíčním zkoumání teď dospěli k odpovědi, co stálo za nečekanou smrtí. Jednalo se o vzácnou srdeční slabost s názvem syndrom náhlého úmrtí dospělých, který je známý také pod zkratkou SADS (sudden adult death syndrome). Syndrom zabije každý rok jen ve Velké Británii na 500 lidí.

Spolužák dívky, jednadvacetiletý Daniel Ross, který Jemmu znal tři měsíce, se ji zoufale snažil zachránit ještě před příjezdem záchranky. Lékaři však konstatovali, že nebylo nic, co pro ni v tu chvíli mohl udělat.

Podle otce byla dívka extrémně stydlivá

Ross uvedl, že s dívkou byli tři měsíce přátelé, ale toto bylo poprvé, kdy se políbili. „Nebyl to vůbec vztah o sexu, vídali jsme se několikrát týdně. Zašli jsme do baru pro nějaké jídlo, ale ten den jsem se musel vrátit domů pro kreditní kartu, kterou jsem si tam zapomněl. Povídali jsme si a pak jsme se začali líbat na chodbě. Potom jsme šli do obýváku a Jemma si sedla na pohovku,“ vyprávěl Ross.

Její víčka se prý postupně začala zavírat a od pusy jí šla pěna, následně se v bytě zhroutila. Chlapec poté zavolal matce dívky a ptal se, zda její dcera netrpí epilepsií. Dívka pak upadla do bezvědomí. Ross proto zavolal záchranku, ale ani její posádka mladé ženě již nemohla pomoci.

Otec dívky uvedl, že si myslel, že je jeho dcera s Danielem pouze kamarádka a dodal, že Jemma byla velice stydlivá, plachá a nesmělá, a ačkoli byla sportovně nadaná, měla v té době stres z nadcházejících sportovních zkoušek. Kombinace všech aspektů údajně mohla u do té doby zdravé dívky vyvolat tragickou a smrtící reakci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám