Hlavní obsah

Otec střelce z Winnendenu do vězení nemusí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgart
Aktualizováno

Soud ve Stuttgartu uložil trest 21 měsíců s podmínečným odkladem otci mladíka, který v březnu 2009 ve Winnendenu na jihozápadě Německa zastřelil 15 lidí a následně sebe. Mladík masakr spáchal otcovou zbraní. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Fabrizio Bensch , Reuters

Květiny před školou ve Winnendenu po Kretschmerově činu.

Článek

Otec Tima Kretschmera byl obviněn, že zbraň a munici neměl patřičně uzamčené. Soud ho shledal vinným z nedbalosti.

Během posledního stání počátkem tohoto měsíce se dvaapadesátiletý podnikatel pozůstalým za řádění svého syna omluvil a vyjádřil lítost nad tím, že vražednou zbraň v ložnici dostatečně nezajistil před zneužitím.

Obžaloba pro něj navrhovala dvouletý podmíněný trest, obhájci žádali zproštění obvinění. Rodiny obětí, které v procesu vystupovaly jako vedlejší žalobci, pro pachatelova otce požadovali nepodmíněný trest vězení.

Milovník akčních počítačových her Tim Kretschmer zastřelil předloni 11. března na své bývalé střední škole ve Winnendenu devět studentů a tři učitelky. Při útěku z místa činu vzal další tři životy a nakonec i ten svůj.

Reklama

Související články

Německý vrah avizoval masakr na internetu

Tim Kretschmer, který ve středu v německém Winnendenu napadl svou bývalou školu, kde zabil devět studentů a tři učitelky, a následně z místa ujel, přičemž po...

Výběr článků

Načítám