Hlavní obsah

Německá policie řeší stížnosti českých řidičů na šikanu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Vedení bavorské policie se zabývá stížnostmi českých řidičů na přísnost některých hlídek při kontrolách v německém příhraničí, přičemž zjistilo i několik pochybení ve vlastních řadách. Alespoň to tvrdil v úterý před novináři dolnobavorský policejní prezident Josef Rückl po jednání se svými českými kolegy v Českých Budějovicích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Byli jsme informováni, že tato problematika byla diskutována na nejvyšších úrovních. Potom byl sepsán celý seznam případů, kdy konkrétně měla podle českých občanů pochybit bavorská policie. U několika málo případů, kde jsme uznali, že policisté pochybili, jsme šli na služebny a projednali jsme záležitost s vedoucími pracovníky,“ sdělil Právu Rückl.

Ke konkrétním sankcím pro německé policisty se nevyjádřil. Podle něho si čeští řidiči nejčastěji stěžují na postup při takzvaném závojovém pátrání. V tom, jak naznačil, bude německá policie dál pokračovat.

„To bylo zřízeno jako vyrovnávací opatření po zrušení hraničních přechodů a hranic. Je to výborný prostředek pro boj proti kriminalitě i ilegálnímu pohybu lidí po Evropě. Pokud vzniknou stížnosti na práci bavorské policie při kontrolách na silnicích, tak všechny vždy nabádáme, aby byli konkrétní. Každý by se měl obrátit přímo na nás a my je budeme řešit,“ upozornil Rückl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám