Hlavní obsah

Otec 11 let brutálně zotročoval dceru, případ řeší britský soud

Novinky, fia
Exeter

Jedenáct let mimořádně krutého zacházení si musela vytrpět nyní 27letá Britka, jejíž otec čelí před soudem v Exeteru v hrabství Devon obvinění z dlouhodobého zneužívání. Dívku, jejíž osud soudce přirovnal k drsné variantě pohádkové Popelky, její vlastní otec téměř utopil ve vaně, vytrhával jí vlasy a soustavně jí říkal, že by si přál, aby zemřela. O případu informoval server Mail Online.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž dostal dívku do péče v jejích čtyřech letech poté, co se rozvedl s její matkou. Od útlého dětství trpěla cukrovkou. Z Londýna ji odvezl do Devonu, kde se opět oženil a měl další tři dcery. Dívce z předchozího manželství však dával všemožně najevo, že jí pohrdá, a izoloval ji od jejích sester.

Během vyšetřování vyšly najevo hrůzné činy, jichž se na ubohém děvčeti dopustil. Podle soudu se stala terčem, na kterém si vybíjel své frustrace. Téměř denně jí mlátil hlavou o zeď, smýkal s ní po zemi nebo ji jinak fyzicky napadal pokaždé, když si k tomu našel sebemenší záminku.

Musela od svých osmi let vykonávat všechny domácí práce, čistit záchod a koupelnu, luxovat a mýt nádobí. Její otec ji ale často uprostřed noci vytáhl z postele, aby šla znovu uklidit, protože to podle něj neudělala pořádně. Pokud nabyl dojmu, že její práce nedosahuje standardu, který požadoval, cpal jí například do obličeje zbytky z odpadu ze dřezu, vytrhával jí vlasy, nebo ji celou obalil do lepicí pásky a zavřel do kufru s tím, že ji pošle zpět za matkou.

Nejlepší by bylo, kdybys byla mrtvá, říkal dceři

Celé dětství jí vtloukal do hlavy, že je příliš ošklivá na to, aby byla jeho, že jí pohrdá, že se mu z ní dělá špatně a že by byl ze všeho nejraději, kdyby zemřela. Prázdniny musela trávit zavřená ve svém pokoji, mohla jen chodit na záchod. Když jí bylo 16 let, otec ji vyhodil z domu bez potřebného inzulínu.

Třiasedmdesátiletý muž odmítá všech 13 obvinění z krutosti a špatného zacházení, k němuž mělo docházet v 80. a 90. letech. Jméno pekelného otce soud nezveřejnil, aby nemohla být identifikována jeho oběť, nyní 27letá žena, která už má sama dvě děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám