Hlavní obsah

Snímky z Berlusconiho večírků má mafie, tvrdí fotograf

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Zřejmě nejznámější italský paparazzi tvrdí, že mafie má fotografie z divokých večírků premiéra Silvia Berlusconiho a nabízí je k prodeji. Milánská prokuratura premiéra podezřívá z nezákonné podpory prostituce nezletilých. Nejméně dvě dívky mladší 18 let se měly zúčastnit jeho večírků.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Fabrizio Corona řekl v italské televizi, že snímky nabízí neapolská mafie Camorra. „Zástupci předních magazínů se tam vydali, aby od podsvětí nakoupili fotky Berlusconiho,“ uvedl s tím, že na snímcích je zachycena nahota. Později své tvrzení upravil s tím, že žádná z fotografií není obscénní.

Corona, známý jako král paparazziů, rovněž uvedl, že se do kanceláře jeho agentury vloupali zloději a ukradli několik počítačových disků s archivními snímky. Popřel, že by mezi nimi byly nějaké fotografie Berlusconiho.

Očekává se, že milánští žalobci možná už v úterý podají žádost o proces s 74letém premiérem, kterého vyšetřují kvůli podezření z podpory prostituce nezletilých. Média dosud informovala o dvou dívkách. Jedné měl navíc Berlusconi pomoci z policejní vazby, čímž podle žalobců zneužil své pravomoci. Policistům navíc uvedl falešný důvod k propuštění mladé tanečnice.

Prokurátoři tvrdí, že Berlusconiho večírků se účastnilo množství prostitutek, které premiér dosud štědře financuje. Berlusconi má za to, že je obětí politické štvanice a nařčení odmítá.

Opletačky s úřady má i Corona, který se v současnosti odvolává proti rozsudku kvůli vydírání celebrit kompromitujícími fotografiemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám