Hlavní obsah

Při požáru v Římě zemřely čtyři děti

Řím

Čtyři rumunské děti zahynuly v neděli večer při požáru přístřešku v Římě. Informovala o tom v pondělí italská média. Dětem bylo od tří do 11 let.

Článek

"Těla byla zpoloviny sežehnuta," uvedl mluvčí římských hasičů. Podle médií jde o rumunské Romy. Požár propukl v půl deváté večer z dosud neznámých příčin.

Romský tábor je postaven na východě Říma u silnice Appia Nuova, vedoucí směrem k letišti Ciampino. Tvoří jej pět chatrčí, které úřady již několikrát zbouraly, ale jejich obyvatelé se sem znovu vrátili.

"Tyto prokleté ilegální tábory musejí z Říma zmizet," prohlásil římský starosta Gianni Alemanno, který místo neštěstí navštívil.

Loni v srpnu zahynulo při požáru v romském táboře v Římě jedno dítě a druhé bylo těžce popáleno. Předtím v březnu přišel o život při požáru v táboře u Milána třináctiletý romský chlapec.

Podle nevládních organizací žijí v italské metropoli a na jejím předměstí desetitisíce Romů. Většina bydlí v nelegálních tábořištích, které římská radnice loni slíbila brzy uzavřít. Do konce letošního roku mají být pro 6000 Romů postaveny tři nové tábory. Sedm takových legálních táborů v okolí metropole již stojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám