Hlavní obsah

Kapitán dal z letadla vysadit stovku cestujících

– Arrecife • Aktualizováno

Kapitán letadla nízkonákladových aerolinek Ryanair nechal po ostré slovní výměně mezi jedním mladíkem a stevardkou pod dohledem policie vysadit na španělském ostrově Lanzarote 1O0 cestujících do Belgie. O sobotním incidentu v neděli informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Aerolinky na svém webu uvedly, že ze sobotního letu FR8175 na letiště v Charleroi jižně od Bruselu vyloučily 100 lidí. Tato skupina se podle dopravce chovala rušivě a odmítla se podrobit instrukcím posádky. Někteří z nich totiž měli zaplatit poplatek za nadměrné příruční zavazadlo.

Na palubě letadla tak vznikl spor, a krátce nato kapitán bez okolků vyloučil z přepravy celou skupinu studentů a mladých lidí z Belgie, kam poté odletěl jen s několika lidmi na palubě. Ryanair podle DPA až po připomínkách belgické vlády přislíbil, že vysazenou mládež do země v průběhu dne po malých skupinkách dopraví.

Svědci události vyhodnotili kapitánovo rozhodnutí jako "naprosto přehnané". "Neměli jsme peníze na další zpáteční letenky a nebyl tam nikdo, kdo by se o nás postaral," popsala jedna studentka situaci na španělském letišti.

DPA připomíná, že zákazníci nízkonákladových leteckých společností si čas od času stěžují na chování aerolinek. V listopadu 2010 pasažéři Ryanairu odmítali čtyři hodiny vystoupit z letadla poté, co stroj kvůli špatným povětrnostním podmínkám nepřistál v Beauvais u Paříže, ale ve 400 kilometrů vzdáleném belgickém Lutychu. Posádka nakonec letadlo opustila, zhasla a uzamkla toalety. Cestující protest poté vzdali a do Paříže odjeli náhradní autobusovou dopravou.

Reklama

Výběr článků

Načítám