Hlavní obsah

V Rumunsku porodila 12letá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Dvanáctiletá dívka porodila v Rumunsku holčičku, obě jsou podle lékařů v pořádku. Tento případ v zemi opět upozornil na těhotenství nezletilých. Napsal to na svém webu zpravodajský list The Sofia Echo.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle rumunských zákonů je sex s osobami mladšími než 14 let považován za zneužívání dětí. V souvislosti s touto událostí zatím není jasné, kdo je otcem a zda není rovněž nezletilý.

Podobné porody nejsou v Rumunsku výjimečné, většina takto mladých rodiček pochází z romského etnika a chudých poměrů. Lékaři před touto praxí varují, protože dívky se v tomto věku stále vyvíjejí, takže jim hrozí větší zdravotní riziko. Studie také dokládají, že velmi mladé rodičky častěji rodí před řádným termínem a jejích děti mají v prvním roce života větší úmrtnost.

Loni na podzim šokovala Španělsko zpráva o desetileté Romce rumunského původu, která na jihu země porodila dítě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám