Hlavní obsah

Švýcarský terapeut zneužil za 28 let stovku pacientů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bern

Čtyřiapadesátiletý terapeut ve Švýcarsku se přiznal, že v uplynulých 28 letech sexuálně zneužil 114 pacientů s mentálními problémy, mezi nimi i nezletilé včetně ročního dítěte. V úterý to oznámila švýcarská policie.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž přiznal, že pacienty zneužíval od roku 1982. V průběhu let pracoval pro devět zdravotnických zařízení, k lidem, z nichž někteří byli i tělesně hendikepovaní, docházel ale i domů. Většinou zneužíval muže a osoby mladší 18 let, a to zejména v kantonu Bern. Terapeut rovněž přiznal osm dalších pokusů o znásilnění.

Policie muže zatkla už loni v dubnu a od té doby ho více než padesátkrát vyslýchala. Podezřelý, který byl již v roce 2003 vyšetřován v souvislosti s údajným sexuálním útokem na 13letou dívku, ale tehdy nebyl obviněn vzhledem k nedostatku důkazů, s policií plně spolupracuje a vyšetřovatelé všechny oběti identifikovali.

Někteří pacienti byli v průběhu jednoho dne zneužiti opakovaně. Pouze 42 obětí bylo starších 18 let. Jednomu zneužitému byl údajně v inkriminované době rok. V osmnácti případech si terapeut svůj čin fotografoval či filmoval.

Ve většině případů ale nemůže být muž obviněn, protože už je po promlčecí lhůtě. Trest mu hrozí za zneužití 33 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám