Hlavní obsah

Jacques Chirac trpí Alzheimerovou chorobou, tvrdí francouzský list

– Paříž
Novinky, rei

Bývalý francouzský prezident Jacques Chirac trpí Alzheimerovou chorobou, uvedl nedělník Le Journal du Dimanche s odkazem na svědky z Chirakova okolí. List tak zpochybnil možnost, že by exprezident příští měsíc stanul před soudem v souvislosti s údajným nelegálním financováním politické strany.

Článek

Francouzský nedělník uvedl článek slovy: „Chiraka čeká poslední bitva“. List citoval množství lidí z okolí bývalé hlavy státu, kteří tvrdí, že 78letý Chirac se mění ve svůj vlastní stín. O Alzheimerově chorobě se měla jednomu ze svědků zmínit sama Chirakova manželka Bernadette.

„Chvíli je to on, jak ho známe, a jindy se úplně ztrácí a pořád jen opakuje to samé, třeba: ‘Fillon, co ten teď dělá?‘,” řekl zdroj. François Fillon je bývalý Chirakův ministr a nynější premiér.

Poprvé se u exprezidenta měla choroba projevit před rokem, kdy během koncertu v Paříži několikrát vstal z křesla a ptal se, co tam dělá.

Chirac má příští měsíc stanout před soudem, který zkoumá údajné nelegální financování jeho bývalé strany v 80. letech, kdy působil na pařížské radnici. Chirakovi přátelé i právníci upozorňují, že to není nezbytné.

Jacques Chirac se naposledy objevil na veřejnosti minulý týden, když navštívil muzeum dětských obětí holocaustu v Orleánsu.

Reklama

Výběr článků

Načítám