Hlavní obsah

Z porouchané rakouské lanovky evakuovali 90 turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podruhé během jednoho měsíci museli záchranáři zasahovat na hornorakouské hoře Kasberg. Ze zatím neznámých příčin se v neděli před polednem zastavila sedačková lanovka, takže museli z osmi gondol vyprostit asi 90 turistů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Evakuace probíhá výborně," zdůraznil velitel horských záchranářů Martin Trautwein. "Svítí slunce, teplota je nad nulou, lidé netrpí šokem, takže si záchrannou akci skoro užívají," řekl agentuře APA. Trvání vyprošťovací akce odhadl zhruba na hodinu a půl.

Na stejném místě museli horští záchranáři zasahovat od poloviny prosince už potřetí. V polovině prosince zastavil lanovku silný vítr, v gondolách tehdy uvízlo devět lidí.

Velká akce pak čekala na záchranáře na téže hoře letos na Tři krále. Ze stojícího sedačkového výtahu museli v tomto případě vyprostit stovku lyžařů. Nejdřív se vyskytla technická závada a po přepnutí na nouzový provoz se zlomila jedna z hřídelí soustrojí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám