Hlavní obsah

Největší německá pátrací akce skončila nalezením těla pohřešovaného dítěte

Právo, DPA, KOV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grefrath

Německá policie po největší pátrací akci v historii SRN nalezla ve čtvrtek tělo zavražděného 10letého Mirka z Grefrathu v Severním Porýní-Vestfálsku. Hoch byl pohřešován od loňského 3. září. Prokurátor v Krefeldu zároveň potvrdil, že den předtím byl zadržen 46letý muž podezřelý z tohoto zločinu. Podle webu RP online se již přiznal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle zemského ministra vnitra Ralfa Jägera zvláštní skupina 65 vyšetřovatelů a tisíce policistů během pěti měsíců prošetřila na 9 tisíc stop na ploše větší než 50 kilometrů čtverečních – vycházelo se z toho, že chlapec se stal obětí sexuálního zločinu. Při pátrání pomáhala i nejmodernější vojenská technika v průzkumných a v bezpilotních letadlech.

Mirka přepadl při návratu domů muž s černým VW Passsat combi, což byla stopa, která vedla k pachateli. Jeptišky z kláštera u Grefrathu hlásily, že v den zločinu slyšely dětský křik. Na druhé straně města bylo později nalezeno hochovo oblečení a po několika týdnech i jeho mobil, ale pachatelovy otisky tam nebyly. Ani televizní výzva Mirkových rodičů neměla úspěch.

V Grefrathu od včerejška panuje smutek nad Mirkovou smrtí. Na druhou stranu si tam po přiznání pachatele obyvatelé oddechli, že už nebudou muset v obavách doprovázet své děti na každém kroku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám