Hlavní obsah

Na Slovensku havarovaly český a slovenský autobus

– Senica • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tři těžce zraněné si vyžádala havárie českého a slovenského autobusu s osobním vozem, která se stala ve středu na západě Slovenska na silnici mezi městem Senica a obcí Jablonica. V českém autobuse jeli pouze dva řidiči, kteří převáželi nový autobus z Hodonína do Nitry. Řidiči všech tří vozidel mají těžká zranění, hasiči je vyprošťují z trosek.

Článek

Mluvčí trnavské policie Martina Kredatusová Právu potvrdila, že nehodu zavinila 33letá řidička osobního vozu. „Při předjíždění se nestihla vrátit do svého jízdního pruhu a čelně se srazila s českým autobusem. Po nárazu se odrazil český autobus do slovenského autobusu. Řidiči všech tří vozidel utrpěli těžká zranění,“ uvedla mluvčí.

Za volantem českého autobusu seděl 65letý řidič z České Třebové. „Druhá osoba v českém autobuse se zranila lehce. Ve slovenském autobuse se lehce zranilo 11 cestujících,“ dodala Kredatusová

Mluvčí trnavských hasičů Ivan Peťko potvrdil, že z autobusů vyprostili oba řidiče, kteří utrpěli těžká zranění. Těžce se zranila rovněž řidička osobního vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám