Hlavní obsah

Ruská kontrarozvědka věděla o hrozbě, zůstala však o krok pozadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská kontrarozvědka měla již před pondělním útokem na letišti Domodědovo signály o zvýšené hrozbě. Podle zpráv ruských zpravodajských webů státní tajná služba FSB prověřovala v noci na pondělí informaci o možnosti teroristického útoku na některém z moskevských letišť.

Článek

Agentura ITAR-TASS také tvrdí, že FSB informovala vedení domodědovského letiště o možnosti útoku dokonce už minulý či předminulý týden.

Podle agentury Interfax se pak útočníkům podařilo spáchat atentát na letišti Domodědovo až na druhý pokus. S odvoláním na vyšetřovatele agentura napsala, že poslední den loňského roku explodovala na jihovýchodě Moskvy nálož v rukou potenciální sebevražedné atentátnice z Čečenska.

Okolnosti incidentu prý naznačují, že žena se připravovala k teroristickému útoku. Potvrdila to její společnice později zadržená ve Volgogradu, která policisty přivedla na stopu tří mužů údajně stojících za pondělním útokem v Domodědovu. Odvrátit jejich krvavý plán se už policistům nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám