Hlavní obsah

Taxíky po atentátu na moskevském letišti zdražily o tisíce korun

Moskva

Vlnu pobouření v Rusku vyvolaly zprávy, že taxikáři na letišti Domodědovo začali bezprostředně po pondělním krvavém atentátu vyžadovat za odvoz do Moskvy 10 000 až 20 000 rublů (asi 6000 až 12 000 Kč). "Jsou to hyeny, měli by za to přijít o řidičák," znělo ruským internetem.

Článek

Taxikáři si za odvoz z letiště, vzdáleném asi padesát kilometrů od centra metropole, běžně řeknou o pár tisíc rublů. V případě "černých taxikářů", jejichž počet několikanásobně převyšuje počet oficiálně registrovaných vozů taxislužby, lze cenu obvykle usmlouvat i níže.

Každopádně z Domodědova i dalších letišť v okolí Moskvy funguje i pohodlné vlakové spojení až na nádraží u centra metropole za pár stovek rublů. Železniční přepravce mezitím oznámil, že v pondělí je cesta z Domodědova letištním expresem zdarma.

Na zprávy z letiště zareagoval i moskevský starosta Sergej Sobjanin, který nařídil zvýšit počet autobusů a mikrobusů pendlujících mezi Moskvou a Domodědovem. "Opatření má předejít spekulacím soukromých taxikářů," vysvětlila starostova mluvčí Gulnara Peňkovová.

Radnice se také rozhodla poskytnout příbuzným obětí a raněných bezplatné ubytování a stravu v jednom moskevském hotelu.

Útok sebevražedného atentátníka v příletové hale Domodědova připravil o život 35 lidí, další desítky zranil. Čtyřicítka zraněných je podle ministryně zdravotnictví ve vážném a velmi vážném stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám