Hlavní obsah

Matka zesnulé anorektické modelky Isabelly Carové spáchala sebevraždu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Uplynuly téměř dva měsíce ode dne, kdy média po celém světě informovala o smrti anorektické modelky a herečky Isabelle Carové, jejíž extrémně hubené a oslabené tělo nevydrželo nápor zápalu plic. Rodinu Carových však stíhá jedna tragédie za druhou, svůj život se začátkem měsíce rozhodla ukončit i modelčina matka Marie Carová, uvedl britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Isabelle Carová

Článek

Policie blíže nespecifikovala, jakým způsobem Carová sebevraždu spáchala. Podle jejího manžela a Isabellina nevlastního otce Christiana cítila Marie za smrt své dcery obrovskou vinu.

Modelka prý za žádnou cenu nechtěla v tokijské nemocnici Bichat Hospital, kde později v osmadvaceti letech zemřela, zůstávat. Christian je přesvědčen, že Issabelle zemřela na následky nedbalosti zdravotního personálu a na nemocnici podal trestní oznámení.

Francouzská modelka trpěla anorexií od svých 13 let a marně se s nemocí snažila skoncovat. Celosvětově známou se stala v roce 2007, kdy její nahé tělo nafotil na reklamní kampaň pro Benetton kontroverzní fotograf Oliviero Toscani s titulkem „No Anorexia“. [celá zpráva]

Carová o rok později vydala autobiografii s názvem Holčička, která nechce ztloustnout a stala se ikonou boje proti anorexii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám