Hlavní obsah

Neumíš si představit, co se na Berlusconiho večírcích děje, říká odposlouchaná žena

Novinky, rei
Řím

V Itálii kypí poslední skandál premiéra Silvia Berlusconiho, v němž ministerský předseda čelí podezření, že se stýkal s nezletilými prostitutkami. Italská agentura ANSA zveřejnila přepisy telefonních rozhovorů některých žen, které se večírků v Berlusconiho domě u Milána účastnily. Jedna z nich uvedla, že účastnice musí být ochotna udělat všechno možné.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Jednou z osob, které měly Berlusconimu shánět nezletilé prostitutky, je podle prokuratury Nicole Minettiová. Tato bývalá premiérova zubní hygienistka je nyní političkou v Lombardii.

Článek

„Je to neuvěřitelné. Všechny mu říkají ‘lásko‘ nebo ‘miláčku‘. Ani si neumíš představit, co se tam děje. Noviny neříkají zdaleka celou pravdu, i když po něm jdou,“ řekla v telefonu přítelkyni jedna z žen, která se podle vyšetřovatelů účastnila večírků u premiéra. „Buď jsi ochotna udělat všechno, anebo si vezmi taxíka a odjeď,“ pokračuje přepis ve zprávě vyšetřovatelů, která má bezmála 390 stran.

Prokuratura mluví o množství žen

Skandál odstartovalo nařčení, že Berlusconi pomohl z policejní vazby 18leté tanečnici Karimě, dříve označované příjmením Kayeková a nyní Mahrúková. Policistům navíc lhal o jejím původu. Tanečnice, kterou přistihli v Miláně při krádeži, je původem z Maroka a v Itálii měla pobývat nelegálně.

Následně vyšlo najevo, že se Berlusconi s dívkou známou spíše pod uměleckým jménem Ruby stýkal. Tanečnice nejprve řekla, že při první schůzce jí bylo 17 let, později připustila, že to bylo o rok dříve. Odmítla ale, že by měla s premiérem pohlavní styk. Ze zachyceného telefonního hovoru její kamarádky však vyplývá, že se chlubila, že s premiérem sex měla.

Později po něm navíc měla žádat několikamiliónovou částku za slib, že bude mlčet, vyplývá z telefonních přepisů. Údajně se jí dostalo odpovědi: „Dostaneš tolik peněz, kolik budeš chtít“.

Prokuratura minulý týden potvrdila, že premiéra, který čelí také třem soudům kvůli údajné korupci, vyšetřuje i kvůli styku s nezletilými prostitutkami, což je v Itálii trestné. [celá zpráva]

Tento týden vyšlo najevo, že se jedná o „množství žen“. Počet ale nebyl specifikován. [celá zpráva]

Poškozuje to Itálii v zahraničí, varoval prezident

Do kauzy se v úterý vložil i italský prezident Giorgio Napolitano, jenž vyjádřil naději, že Berlusconi odpoví brzy milánským žalobcům na jejich dotazy. Záležitost podle něj výrazně poškozuje Itálii navenek.

Berlusconi v úterý nově odrážel výzvy, aby rezignoval. „Copak jste všichni zešíleli? Jsem zcela klidný a spokojený,“ řekl šéf vlády, která v prosinci přežila hlasování o důvěře v parlamentu. Čtyřiasedmdesátiletému miliardáři má mandát skončit v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám