Hlavní obsah

Berlusconi spal s množstvím nezletilých prostitutek, tvrdí žalobce

– Řím

Italská prokuratura nevyšetřuje premiéra Silvia Berlusconiho jen kvůli údajnému pohlavnímu styku s jedinou nezletilou prostitutkou, nýbrž s „významným množstvím“ děv mladších 18 let, tvrdí žalobci. Ti při žádosti o prohlídku některých nemovitostí ministerského předsedy uvedli, že ženám buď platil, anebo jim zdarma přenechal byty k užívání. Berlusconi tvrdí, že nikdy žádné ženě za sex neplatil.

Foto: Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

Berlusconi je podezřelý ze zneužití moci. Pokusil se dosáhnout propuštění marocké tanečnice Karimy Kayekové známé jako Ruby, která byla zadržena loni v květnu v Miláně kvůli krádeži. Premiér měl tvrdit, že dívka je vnučkou egyptského prezidenta Husního Mubaraka, což není pravda. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Berlusconi měl pomoci na svobodu mladé tanečniciVideo: Reuters

Minulý pátek bylo ale veřejně oznámeno, že v souvislosti s případem vyšetřují premiéra i kvůli pohlavnímu styku s nezletilou prostitutkou.

Žalobci musejí požádat parlamentní výbor o možnou domovní prohlídku u premiéra. V žádosti uvedli, že mladé prostitutky Berlusconimu sháněla jeho bývalá zubařka a nynější regionální politička Nicole Minettiová a několik dalších žen. Zpráva tvrdí, že množství žen dostalo k užívání Berlusconiho byty na milánském předměstí.

Také Kayekové bylo v době zadržení 17 roků.

Prostituce je v Itálii zákonem povolena, ovšem placený sex s prostitutkou mladší osmnácti let nebo jenom jeho zprostředkování je trestné.

Reklama

Výběr článků

Načítám