Hlavní obsah

Francouz umučil muže, který údajně znásilnil jeho nezletilou dceru

Právo, znk

Francouzští soudci řešili hrůzný případ, ke kterému došlo na severu země. Otec 24leté dívky zde po 15 hodinách umučil muže, který měl jeho dceru znásilnit, když byla nezletilá. Údajná oběť si však útok vymyslela.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Svářeči Patricku Bonfantimu (54) z městečka Forbach se na začátku května 2007 jeho tehdy 24letá dcera Amandine svěřila, že ji před deseti lety znásilnil jistý Sylvain Nercher (tehdy 42). To byl začátek sporu mezi rodinami údajné oběti a údajného násilníka, během kterého obě strany nešetřily urážkami.

Nercher, jenž obvinění odmítal, nakonec na Bonfantiho poslal své tři kamarády, aby ho po dobrém či po zlém přesvědčili s celou věcí přestat.

Odplata však podle deníku La Stampa na sebe nenechala dlouho čekat.

Bonfanti několik dní poté se svým zetěm a známým bezdomovcem vnikli v noci do Nercherova domu a násilím jej donutil se k činu přiznat. Skupinka pak „viníka“ převezla k Bonfantimu do garáže, kde jej svázaného týrala sekerou a elektrickými šoky. V jednu chvíli otec pozval i Amandinu, aby byla přítomna „doznání“ údajného pachatele. Bonfanti a zeť pak kolem poledne pocítili únavu a šli se najíst, ztýraného vězně nechali střežit opilým bezdomovcem.

„Jen jsem ho bil“

Když se ve dvě hodiny vrátili, Nercher už nežil. Tělo tedy zabalili do plachty a vyhodili na skládku. Sám Bonfanti se ale týden po události prořekl před sousedkou a ta zalarmovala policii. Otec Amandiny ještě před zatčením stihl doběhnout na skládku a mrtvolu zapálit. „Jen jsem ho bil, bil a bil, příliš ublížil mé dceři. Ale nechtěl jsem ho zabít,“ přiznal se.

Soud v první instanci mu však neuvěřil a odsoudil Bonfantiho ke 20, jeho zetě ke 22 a bezdomovce ke 25 letům vězení. Tribunál navíc přijal verzi řady svědků, kteří potvrdili, že Amandine s Nercherem normálně chodili a že ona si celou historku pravděpodobně vymyslela. Dívka nakonec dostala pět let a jako jediná se proti verdiktu neodvolala. Odvolací soud v Nancy minulý pátek mučitelům tresty potvrdil, zeti jej navíc zpřísnil o tři roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám