Hlavní obsah

To je přece normální, omlouval Čech nakloněný kamión německé policii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holzkirchen

Rozhořčení a nepochopení vyvolal u českého řidiče kamiónu zásah německé dálniční policie, která mu zakázala další jízdu s nezvykle nakloněným vozem. "To je přece úplně normální," argumentoval policistům, kterým se nahnutí vozu nezdálo.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle informace zveřejněné ve čtvrtek na webu deníku Merkur upoutal zmíněný kamión pozornost dálniční policie ve středu před polednem na dálnici A8 mezi Weyarnem a Holzkirchenem v jižním Bavorsku. Aniž by totiž projížděl zatáčku, byl výrazně nakloněn ke straně.

Policisté chtěli zjistit příčinu tohoto jevu a zastavili pětačtyřicetiletého řidiče vozu na blízkém parkovišti. Na jejich dotaz jim Čech, jehož jméno nebylo ve zprávě uvedeno, odpověděl: "To je přece normální."

Při kontrole se ukázalo, že 12tunový kamión byl značně přetížen. Náklad byl navíc zcela nezajištěný a držela ho jen plachta a polámané dřevěné vzpěry.

Zákaz pokračovat v jízdě řidiče pobouřil jako zcela nepochopitelný. Náklad musel být přeložen na druhý kamión. Český řidič musel složit kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám