Hlavní obsah

Policisté v Británii si ničí auta, místo dieselu často čerpají benzín

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britští policisté mají problémy natankovat do svých vozů správné palivo, ačkoliv je na čerpání pohonných hmot upozorňuje i hlasové znamení, které se automaticky spustí při otevření nádrže. Podle deníku The Daily Telegraph jen v hrabství Essex za posledních sedm let bylo v 332 případech natankováno špatné palivo, což způsobilo škody za 62 000 liber (téměř 1,9 miliónu korun).

Foto: Novinky

Britská policie. Ilustrační foto

Článek

List napsal, že problém je celonárodní, přestože na jeho vyřešení policejní vedení v posledních letech uvolnilo tisíce liber. Poté, co před třemi lety vyšlo najevo, že nepomáhá nápis „diesel“ na víku nádrže, byla do aut instalována zmíněná výstražná znamení oznamující: „Tento vůz jezdí na diesel“. Přesto se omyly dějí dál a jen v Essexu byl v následujících dvou letech benzín nalit do celkem 110 aut.

Britský list s odkazem na policii v Essexu uvedl, že stejné potíže má i dalších 43 policejních sborů v království. To by znamenalo, že špatné tankování policistů přijde každoročně britské daňové poplatníky asi na 380 000 liber (téměř 11,5 miliónu korun).

„Neustále připomínáme příslušníkům, aby se ujistili, že čerpají správné palivo. Naši zaměstnanci řídí jak auta na benzín, tak na diesel, a chyby se, bohužel, dějí,“ vysvětlila důvody mluvčí policie v Essexu.

Benzín v nádrži na diesel může vážně poškodit motor a statistiky naznačují, že se s tím nepotýkají jenom policisté. Každý den načerpá omylem benzín do svých vozů na diesel v průměru 400 britských řidičů a každoročně takto dojde k trvalým škodám na 155 000 autech.

Reklama

Výběr článků

Načítám