Hlavní obsah

Loď s kyselinou sírovou se převrhla na Rýnu, pohřešuje se i Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohuč
Aktualizováno

Na Rýnu se ve čtvrtek u St. Goarshausenu převrátila loď Walhof přepravující 2400 tun kyseliny sírové. Dva ze čtyř členů posádky jsou nezvěstní. Server BBC s odkazem na německou policii uvedl, že mezi pohřešovanými je i jeden Čech. Podle mluvčí ministerstva pro životní prostředí uniklo do řeky malé množství kyseliny.

Článek

Asi 110 metrů dlouhá loď leží na boku poblíž Loreley mezi Koblencem a Mohučí. Na místě zasahuje policie i záchranáři. Nasazen byl i vrtulník s termovizí, který pátrá po obou nezvěstných.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Převrácená loď na řece Rýn

Podle BBC je jeden z pohřešovaných členů posádky Čech, druhý Němec. DPA informovala, že posádku tvořili tři Němci a jeden Čech. Zbylé dva Němce se podařilo vytáhnout z vody.

Foto: Torsten Silz, ČTK

Převrácená loď na Rýnu

Po pohřešovaných pátrají i čluny. Zatímco vzduch má 12 stupňů, voda jen čtyři. V takové teplotě může jen málokdo dlouho přežít.

Zatím není jasné, proč se loď převrátila. Je ale možné, že k tomu přispěly stávající povodně. Hladina Rýna je zvýšená a kvůli tomu je zastavena lodní doprava mezi Bingenem a Bad Salznikem. [celá zpráva]

Loď Waldhof byla na cestě z Ludwigshafenu, kde sídlí firma BASF, do belgických Antverp. Po havárii z ní uniklo malé množství kyseliny. I když podle úřadů není životní prostředí ohroženo, byla o tom podána informace i pro zahraničí. Loď je dvouplášťová, což brání většímu úniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám