Hlavní obsah

Děti jsou často sexuálně zneužívány i ženami, ukazuje případ z Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

O sexuálním zneužívání dětí se mluví v posledních letech často, BBC ale upozornila na často opomíjenou skutečnost, že děti jsou často i oběťmi žen. Na britskou dětskou linku pomoci každý rok volají stovky dětí zneužitých ženami, napsala s odvoláním na charitu NSPCC.

Článek

„Každý rok stovky dětí volají na ChildLine, aby řekly, že byly sexuálně zneužity ženami. Výzkum ukázal, že mnohé z obětí jsou extrémně mladé," řekl mluvčí společnosti provozující linku.

Promluvil po pondělním odsouzení Colina Blancharda, který byl šéfem internetové pedofilní skupiny, jejíž součástí byly i čtyři ženy. Podle NSPCC případ upozornil na fakt, že i ženy sexuálně zneužívají děti. Ženy mu posílaly obrázky, jak zneužívají děti.

„Je to problém, který vyžaduje okamžitou pozornost, aby se upravily programy pro násilníky a současně lépe vyškolili profesionálové pro ochranu dětí,“ dodal mluvčí.

Čtveřice spolupachatelek

Spolu s computerovým technikem Blanchardem, který šířil pedofilní fotky dětí mladších 13 let a dostal devět let, byly odsouzeny k trestu vězení i čtyři ženy.

Matka devíti dětí 41letá Tracy Lyonsová z Portsmouthu byla odsouzena na sedm let a 44letá Tracy Dawberová ze Southportu na čtyři roky. Dawberová měla roční vztah s Blanchardem, kterého ostatní ženy nikdy nepotkaly. Narozdíl od nich vinu popírala.

Čtyřicetiletá Vanessa Georgeová zneužívala malé děti ve školce Little Ted v Plymouthu. Čtvrtou odsouzenou je Angela Allenová.

Policista z Manchesteru Andy Pilling uvedl, že je neobvyklé, že by ženy byly zapleteny do podobných případů. „Očekáváme, že muži jsou zapleteni do zneužívání dětí, ale vidět čtyři ženy vedené mužem, jak každá zneužívá děti, je jednou z nejpodivnějších věcí, které jsem kdy viděl.“

"Je jisté, že Colin Blanchard měl sexuální zájem o děti,“ řekl a dodal, že u žen je to s motivem těžší: „Jedinou věcí, kterou mohu říci ve vztahu k těmto ženám, je, že mu zkoušely udělat radost, že byl součástí jejich sexuálních fantazií nebo v případě Tracy Dawberové, s ním měly vztah."

Ovšem informace provozovatelů dětské linky pomoci ukazují, že podobné případy nejsou zdaleka tak vzácné, jak by si mnozí mysleli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám