Hlavní obsah

Volejbalový trenér vyhrožoval premiérce Ivetě Radičové

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Volejbalový trenér Adrián Ferulík (55) adresoval slovenské premiérce Ivetě Radičové výhrůžný dopis. Extrenér už delší dobu obtěžuje slovenské celebrity a před časem pronásledoval ozbrojený kulovnicí moderátora rádia Expres. Ferulík trénoval v minulosti slovenskou volejbalovou reprezentaci a naposledy český extraligový Šternberg.

Foto: Petr Josek, Reuters

Iveta Radičová

Článek

Deník Nový čas získal dopis, který poslal Ferulík v prosinci 2010 na Úřad vlády. Vyhrožuje v něm, že v zájmu ochrany své rodiny je připravený i zabíjet. „Pokud vy, politici, neodvoláte Jozefa Magalu ze Slovenské informační služby, tak se podle ústavy budu bránit tak, že si budu chránit holý život a životy mých dvou synů a dcerky Roberty, a to i zabitím nájemných vrahů,“ napsal Ferulík.

Úřad vlády odevzdal dopis ministerstvu vnitra. „Stejný muž kontaktoval i ministerstvo vnitra, ale v jeho dopisech nebyly žádné konkrétní výhrůžky,“ uvedl mluvčí ministerstva vnitra Gábor Grendel.         

V minulosti Ferulík obtěžoval výhrůžnými dopisy například také moderátorku Adelu Banášovou. „Chodil do našeho rádia několik let a tvrdil takové absurdity, že jsem si objednala vraždu jeho dcery,“ uvedla Banášová. Po ozbrojeném pronásledování moderátora rádia Expres ho policie zadržela. Byl obviněný z nedovoleného ozbrojování.

Ferulík se loni oženil s volejbalistkou Olomouce Júlií Jesinovou (24). Bývalý trenér pochází ze Slovenska, ale má český pas.

Reklama

Výběr článků

Načítám