Hlavní obsah

Mrtví ptáci ve Švédsku měli povrchová zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Švédské úřady vyšetřující záhadná úmrtí až sta ptáků na silnici ve městě Falköping na jihozápadě Švédska oznámily, že opeřenci měli povrchová zranění. Vyloučily proto možnost, že by úhyn mohla způsobit novoroční pyrotechnika. Ohňostroje jako možnou příčinu podobného úmrtí téměř 3500 ptáků v Arkansasu a Louisianě nevylučují americké úřady.

Na silnici ve Švédsku ležela stovka mrtvých ptákůVideo: Reuters/Stream.cz

 
Článek

Desítky mrtvých kavek byly nalezeny v centru Falköpingu v úterý pozdě večer. Okamžitě vznikly analogie zejména k silvestrovské události v Arkansasu. Svědci v USA popsali, že ptáci vráželi do sloupů veřejného osvětlení, do vozidel i do lidí nebo vzájemně jeden do druhého. Někteří letěli z nebe kolmo přímo do země.

Ve Švédsku byli ptáci objeveni až po dopadu na zem. Státní veterinární správa oznámila, že zkoumala pět z nich a všichni měli povrchová zranění a žádné vnitřní krvácení. Odborníci nicméně nebyli s to říct, co bylo příčinou úmrtí. Zjevně to ale byla srážka. Říká se, že možná s kamiónem.

Deník Aftonbladet uvedl, že do jeho redakce zavolal jeden řidič s tím, že se střetl s ptačím hejnem, ale nepovažoval to za závažnou událost. Švédské noviny uvedly, že ptáci mohli na cestě zobat sůl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám