Hlavní obsah

V Německu našli v opuštěném kufru novorozeně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamburk

V Hamburku bylo ve středu zahájeno rozsáhlé pátrání po matce, která nechala novorozenou holčičku v příručním kufru na ulici před hotelem u místního kongresového centra. Odložený kufr vzbudil obavy, že by se v něm mohla nacházet nálož. Nakonec v něm však objevily podle agentury DPA dítě.

Článek

Kufr zavřený na zip byl odložen na ulici u hotelu. Dva zaměstnanci se zavazadla odmítli dotknout, protože se báli, že by tam mohla být bomba. Nakonec ho jeden příslušník ochranky pootevřel. Když uvnitř uviděl jen šatstvo, odnesl portýr kufr do šatny.

O hodinu později se ale z tašky ozval křik. V tu chvíli bylo zřejmé, že v kufru je dítě. Našli jej zabalené do svetru a dětského vaku. Zřejmě čerstvě narozenou holčičku převezli do nedaleké nemocnice. Lékaři konstatovali, že její stav je uspokojivý.

Policie zahájila pátrání po matce, která dítě nechal na ulici, i když o půl kilometru dál je u nemocnice baby box. Vzhledem k tomu, že zavazadlo leželo před hotelem, policie se domnívá, že matka nechtěla dítě zabít, ale přála si, aby bylo nalezeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám