Hlavní obsah

Putin za trest přikázal ministrovi strávit Silvestr s lidmi bez elektřiny

– Moskva

Tři vysocí ruští činitelé, mezi nimi ministr energetiky, nedodrželi slovo a budou za to pykat. Slíbili totiž, že se postarají o obnovení dodávek elektrického proudu v moskevské oblasti, které byly v důsledku rozmarů zimního počasí přerušeny. Nesplnili to a premiér Vladimir Putin jim nyní nařídil, aby uvítali Nový rok s postiženými obyvateli bez elektřiny.

Foto: Profimedia.cz

Ruský premiér Vladimir Putin

Článek

"Řekli jste, že všechno bude opraveno do pátku do 18:00 (15:00 SEČ)," řekl podle ruské televize premiér Vladimir Putin. "Myslím, že byste měli strávit Silvestra s nimi," dodal premiér, který měl na mysli ministra energetiky Sergeje Šmatka, guvernéra moskevské oblasti a ředitele místní elektrárenské společnosti.

Guvernér moskevské oblasti Boris Gromov večer oznámil, že navštíví dvě obce a sejde s obyvateli, kteří jsou bez elektřiny, uvedla agentura ITAR-TASS.

Na 6000 lidí z oblasti kolem Moskvy a Nižního Novgorodu je už několik dní bez elektřiny. Ledový déšť 24. a 25. prosince změnil Moskvu a její okolí v obrovské kluziště. Chodníky stromy a sloupy elektrického vedení se během několika hodin pokryly ledem. Ledový krunýř na mnoha místech strhl k zemi dálkové vedení elektřiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám