Hlavní obsah

V centru Atén a v Buenos Aires explodovaly bomby

Atény/Buenos Aires
Aktualizováno

Před soudní budovou v centru Atén ve čtvrtek ráno explodovala bomba. Vzhledem k včasnému telefonickému varování byla zóna vyklizena a nikdo nebyl zraněn, sdělila policie. Výbuch však byl silný a poškodil několik automobilů a vyrazil okna. Téměř ve stejnou dobu explodovala bomba před řeckým velvyslanectvím v argentinském hlavním městě Buenos Aires. Ani zde nebyl nikdo zraněn. K útokům se zatím nikdo nepřihlásil.

Článek

V Řecku zavolal do jedné televize anonym, který varoval před explozí nálože umístěné v motorce zaparkované u soudní budovy asi 40 minut před výbuchem. Policie budovu před explozí evakuovala.

Výbuch poškodil fasádu budovy, vyrazil okna domů v okolí a poškodil nejméně osm automobilů. Na záběrech televize bylo vidět, jak z místa exploze stoupá hustý dým.

"Exploze byla spíš silná. Mám krám sto metrů daleko a všechno mi spadlo z regálů," uvedl jeden obchodník pro televizi Alter, které anonym telefonoval a varoval před bombou.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Rozbitá okna budovy soudu v Aténách

V Buenos Aires exploze bomby před řeckým velvyslanectvím nikoho nezranila, ale napáchala menší hmotné škody, uvedla místní policie.

V Řecku jsou v poslední době bombové útoky časté. Nejčastěji útočí různé extremistické a anarchistické skupiny. Naposledy na počátku listopadu anarchistická Konspirace ohňových buněk zaslala více než desítku balíčků s výbušninami francouzskému prezidentu Nicolasi Sarkozymu, německé kancléřce Angele Merkelové a italskému premiérovi Silviu Berlusconimu, jakož i několika ambasádám v Aténách.

Bombové balíčky řešily tento týden i italské úřady. [celá zpráva]

Foto: John Kolesidis, Reuters

Pyrotechnici v Aténách zkoumají místo výbuchu.

Reklama

Související články

Pekelný strojek měl dostat i Berlusconi

Italská policie v úterý v noci v Bologni zajistila podezřelý balíček, který byl adresován premiérovi Silviovi Berlusconimu. Po jeho otevření začal balíček...

Výběr článků

Načítám