Hlavní obsah

Českého řidiče zatkli v Turecku při nepovedené policejní akci

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

U českého autodopravce J&M Pavlát objednala slovenská firma odvoz chemikálií do Turecka. V Istanbulu vyšlo najevo, že chemikálie se využívá při výrobě drog. Český řidič byl vzápětí zatčen a kamión zabaven. Podle serveru sme.sk se mělo se jednat o nepovedenou policejní akci.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Ilustrační foto

Článek

Podle majitele firmy Martina Pavláta policisté ze Slovenska dodatečně potvrdili, že akce byla předem připravena. Údajně se mělo jednat o společnou akci slovenské, maďarské, rumunské a turecké policie. Předem však policie českého přepravce neinformovala a v důsledku nepovedené policejní akce strávil český řidič Vánoce v tureckém vězení.

Místo oficiálně deklarované látky určené k dezinfekci totiž vezl látku na výrobu heroinu. Český řidič nevědomky vezl nebezpečnou látku přes pět evropských států.

Zástupce firmy Mozachem Slovakia, která si českého řidiče na přepravu chemikálií objednala, se k případu odmítl vyjádřit. Údajně je vázán mlčenlivostí. Cílem policejní akce mělo být odhalení obchodníků s chemickou látkou, která se využívá při výrobě drog. Podle slovenské policie je postup tureckých policistů zcela nepochopitelný, protože turecké orgány okolnosti akce znaly.

Chemikálii naložili do kamiónu 10. prosince v Dunajské Stredě. V Istanbulu však na zásilku nikdo nečekal. 24. prosince turecká policie českého řidiče zatkla a 28. prosince ho vyhostili z Turecka na jeden rok.

Výbušnina v letadle

Nepovedená akce připomíná lednový nepodařený bezpečnostní experiment slovenské policie, když psovod zanechal výbušninu v letadle směřujícím z Popradu do Dublinu. Irská policie zatkla nic netušícího slovenského občana, kterému se výbušnina zachytila na zavazadle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám